Naam:
Bianco di Bellona DOC - Cavalier Pepe
Producent:
Tenuta Cavalier Pepe
Streek:
Campania
Inhoud :
0,75 liter
Prijs :
€ 11,95
Aantal :
6
12
18
24
30
Geur: overrijp wit fruit en mineralen. Smaak: stevig, sappig, fruitig, mineraal met een lange afdronk zacht en delicaat. Kleur: strogeel met een gouden tint. Waarbij: uitstekend met vis en wit vlees met lichte sausen. Zijn volheid en fruitigheid laat zelfs toe om deze wijn met verse kazen te nuttigen zoals mozzarella di bufala.
Tenuta Cavalier Pepe bevindt zich in de gemeente Sant`Angelo all`Esca. De 35 hectare wijngaarden liggen in de Denominatie Taurasi DOCG en Coda di Volpe DOC op de heuvels van Sant`Abgelo allÈsca en de aanpalende Taurasi en Luogosano. Alle drie maken deel uit van de 17 gemeenten van de appellation Taurasi DOCG.
De kavels liggen verspreid over de zuid en zuidoosterlijke hellingen, op een hoogte van 350 tot 500 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit klei, leem, zand en kalksteen. Het microklimaat toont zich met warme, zonnige zomers en koude winters. In het najaar zijn de temperatuurschommelingen het grootst. Er zijn warme mooie dagen en koele nachten, zo is de Aglianico-druif verzekerd van een langdurige rijping. Er wordt laat geoogst, meestal gebeurt dit vanaf half oktober tot midden november. Irpina heeft een lange wijntraditie. Het gebied dat door een bergrug gescheiden wordt en omgeven wordt door de Adriatische en de Tirrheense kust, bezit unieke eigenschappen voor de druiventeelt.