Naam:
Vermentino Toscane IGT - Tenuta Montauto
Producent:
Azienda MONTAUTO
Streek:
Toscane
Inhoud :
0,75 liter
Prijs :
€ 13,45
Aantal :
1
2
3
4
5
De wijngaard van Az. Montauto ligt in de onbedorven Maremma in zuidelijk Toscane. Van de lokale druivensoort Vermentino produceert wijnmaker en eigenaar Riccardo Lepri een mooie balans zijnde IGT Toscana. 100% Vermentino en vegan !. Een mooie combi van bloemige, plantaardige en kruidige tonen. Minerale wijn met delicate en fijne smaken en mooie evenwichtige zuren. in evenwicht gehouden door een zekere zachtheid. De delicate hartige en minerale smaken die prikkel het gehemelte in de afdronk zijn opmerkelijk. Al met al is het een wijn met delicate en fijne smaken. De zuurgraad is buitengewoon in de mond, maar dat is het ook in evenwicht gehouden door een zekere zachtheid. De delicate hartige en minerale smaken die prikkel het gehemelte in de afdronk zijn opmerkelijk. Prima bij alle vis, salades en wit vlees. Serveren op 9- 11 `C.
Oprichter Enos heeft meer dan vijftig jaar druiven geteeld op de gronden van landgoed Montauto. Vanaf 2003 heeft zijn neef Ricardo Lepri het roer overgenomen. Zijn met vastberadenheid en passie ingeslagen weg te samen met het terroir van wijngaard leidt tot fantastische wijnen. Vooral de witte wijnen zijn van hoge kwaliteit. Ricardo noemt zich met recht dan ook de witte wijnmaker van de Maremma.
De wijngaard beslaat 200 hectare in het prachtige Montauto. Het land ligt op 200 meter boven de zeespiegel en op 15 km van de kust. Het microklimaat wordt gekenmerkt door grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht . De druiven worden voornamelijk op klei geteeld en zijn rijk aan textuur. De rode druif is het meest vertegenwoordigd met de Sangiovese en Alicante Ciliegiolo. De witte druivenrassen zijn typisch voor de streek , zoals Trebbiano , Malvasia , Vermentino , Grechetto met belangrijk aandeel van Sauvignon en Chardonnay.