Langhe Antes Rosso - Antes
Naam:
Langhe Antes Rosso - Antes
Producent:
Antes
Streek:
Piemonte
Categorie Wijn :
Rood
Inhoud :
0,75 liter
Prijs :
€ 8,95
Aantal :
6
12
18
24
30
Druif: Caberbet Sauvignon geblend met de lokale Piemontese druivenrassen Dolcetto en Freisa Smaak: Stevige wijn met evenwichtige tannine. Bij: gerijpte kazen, wild, (geroosterd) rood vlees. Serveren op 16 à 18 "C.
Sinds 1970 is Arione Spa een belangrijke Piemonte wijnmakerij van hoogwaardige wijnen. De eerste wijnboer van de familie was Luigi Arione, die verantwoordelijk was voor de teelt van de wijngaarden sinds 1930. Hij gebruikte zijn kennis van de wijnbouw om op zoek te gaan naar wijnen voor de verovering van de nationale en internationale markten.
Arione heeft wijngaarden in de beste gebieden van de Piemonte, Langhe en Monferrato, die historisch hoge kwaliteit wijnen produceerden. Het grondgebied van de Langhe, in de provincie Cuneo, is ingesloten in het zuiden door de Ligurische Zee-Alpen, ten westen door de Tanaro rivier, ten oosten door de Bormida Spigno rivier en ten noorden door de Tanaro rivier en heuvels . Het Monferrato, is bijna uitsluitend heuvels en ligt vooral in de provincies Alessandria en Asti. Het strekt zich uit ten zuiden van de rivier de Po, op de voet van de Ligurische Apennijnen in de provincie Genua en Savona.