Sangiovese Toscana
Naam:
Sangiovese Toscana " Dirupi "
Producent:
Cantine NATALE GINI
Streek:
Toscane
Categorie Wijn :
Rood
Inhoud :
0,75 liter
Prijs :
€ 10,95
Aantal :
1
2
3
4
5
6
Dirupi Rosso is eigenlijk een Chianti, maar is een Igt Rosso omdat hij buiten de zone valt. Heeft hierdoor ook een IGT prijskaartje. Dus veel kwaliteit voor een scherpe prijs.
Als de wijn nog jong is: optimaal bij alle vleesgerechten, pasta met vleessaus, kaas en worst. Als de wijn volwassen is: ideaal bij wild en gebraad, ook heerlijk als avond wijn bij de open haard te drinken.
Wijnbereiding: Een deel van de wijn rijpt 8 maanden op kleine, Franse eiken vaten, na de vermenging wordt de wijn nog 8 maanden op fles gehouden voordat hij op de markt gebracht wordt.
Smaak: Intensieve smaak en aroma van rood fruit en kersen. De wijn is goed in balans; droog, met een vanille-aroma, harmonische smaak en lichte tannine die naarmate de tijd vordert zacht en fluweelachtig wordt.
In het hart van Toscane produceert de familie Gini al sinds generaties wijnen van hoge kwaliteit in de wijnkelders van Natale Gini. De geschiedenis van de familie vertelt dat op de dag van Kerst in 1907 Fioravante Gini een toost uitbrengt met een glas uitstekende wijn op zijn eerstgeboren zoon. Natale Gini leerde van de wijsheid van zijn vader en ontwikkelde zich tot een echte kenner en vernieuwer van de wijnbouw en wijnbereiding en daarom wordt zijn naam aan de wijnkelders gegeven.
De wijnen van Natale Gini hebben een belangrijke positie ingenomen op de nationale en internationale markt, door de bijzonder goede ligging van de wijngaarden in de heuvels van Vinci, Cerreto Guidi en S. Miniato (Loc. S. Angelo) en zuidelijker in Toscane en door het feit dat de wijnen op de traditionele manier geproduceerd worden.