Tiburzio IGT 2013 - Azienda Montauto
Naam:
Tiburzio IGT 2013 - Azienda Montauto
Producent:
Azienda MONTAUTO
Streek:
Toscane
Categorie Wijn :
Rood
Inhoud :
0,75 liter
Prijs :
€ 22,95
Aantal :
1
2
3
4
5
6
100% Merlot. Handmatig geplukt begin September, Daarna rijpt de Tiburzio zo’n 16 maanden in 225 litre frans eikenhouten vaten houten vaten en 1 jaar op de fles. De Tiburzio is diep rood en produceert aanhoudende smaken en tertiaire aroma’s, waaronder overrijp fruit, bijna puimenjam, zoethout en kruidige noten. Vol en complex van smaak met evenwichtige tannine, droog, maar met zachte noten. De Tiburzio gaat uitstekend bij gegrild vlees, stoofpotten en wildgerechten.
Oprichter Enos heeft meer dan vijftig jaar druiven geteeld op de gronden van landgoed Montauto. Vanaf 2003 heeft zijn neef Ricardo Lepri het roer overgenomen. Zijn met vastberadenheid en passie ingeslagen weg te samen met het terroir van wijngaard leidt tot fantastische wijnen. Vooral de witte wijnen zijn van hoge kwaliteit. Ricardo noemt zich met recht dan ook de witte wijnmaker van de Maremma.
De wijngaard beslaat 200 hectare in het prachtige Montauto. Het land ligt op 200 meter boven de zeespiegel en op 15 km van de kust. Het microklimaat wordt gekenmerkt door grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht . De druiven worden voornamelijk op klei geteeld en zijn rijk aan textuur. De rode druif is het meest vertegenwoordigd met de Sangiovese en Alicante Ciliegiolo. De witte druivenrassen zijn typisch voor de streek , zoals Trebbiano , Malvasia , Vermentino , Grechetto met belangrijk aandeel van Sauvignon en Chardonnay.