Taurasi
Naam:
Taurasi "Opera" docg - Cavelier Pepe
Producent:
Tenuta Cavalier Pepe
Streek:
Campania
Categorie Wijn :
Rood
Inhoud :
Prijs :
€ 32,45
Aantal :
1
2
3
4
5
6
Deze bijzondere wijn is gemaakt van 100% Aglianico. De druiven worden eind oktober met de hand geplukt. De rijping vindt 24 maanden in frans eiken vatenplaats en ongeveer 30 maanden in de fles. De kleur is diep robijnrood. Complexe volle geur die lang aanhoud. Zwarte bessen, bramen, zwarte kersen, aardbeien, vanille en chocola. Warme ontwikkelde smaak met een goede structuur en zachtgheid en een nasmaak van pruim, kersen, aardbei en kruiden. Smaakt het beste bij rood vlees gerechten, wild en gerijpte kazen
Tenuta Cavalier Pepe bevindt zich in de gemeente Sant`Angelo all`Esca. De 35 hectare wijngaarden liggen in de Denominatie Taurasi DOCG en Coda di Volpe DOC op de heuvels van Sant`Abgelo allÈsca en de aanpalende Taurasi en Luogosano. Alle drie maken deel uit van de 17 gemeenten van de appellation Taurasi DOCG.
De kavels liggen verspreid over de zuid en zuidoosterlijke hellingen, op een hoogte van 350 tot 500 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit klei, leem, zand en kalksteen. Het microklimaat toont zich met warme, zonnige zomers en koude winters. In het najaar zijn de temperatuurschommelingen het grootst. Er zijn warme mooie dagen en koele nachten, zo is de Aglianico-druif verzekerd van een langdurige rijping. Er wordt laat geoogst, meestal gebeurt dit vanaf half oktober tot midden november. Irpina heeft een lange wijntraditie. Het gebied dat door een bergrug gescheiden wordt en omgeven wordt door de Adriatische en de Tirrheense kust, bezit unieke eigenschappen voor de druiventeelt.