Rosso Piceno BiologIico Sup. doc - Castignano
Onderscheiden met 2 bicchieri in Gambero Rosso! Mooie blend van Sangiovese (30%) en Montepulciano druiven afkomstig van wijngaarden op 450 hoogte en vervolgens een jaar rijping in houten vaten. De kleur neigt naar robijnrood. Het bouquet is intens en fruitig, hints van viooltjes. In de mond veel smaak met goede zuurgraad met mooie aroma�s van rood fruit en aanhoudende afdronk met kruidige tonen. Bij: (vlees)gerechten met een sterke smaak, wild, kazen, gekruide vleesgerechten. Serveer op 16`C.
De Cantine di Castignano, is een van de drie grootste wijncooperaties in de regio de Marche, met ongeveer 500 hectare wijngaarden en een gemiddelde jaarlijkse productie van ongeveer 450.000 flessen. Al meer dan 50 jaar is de cantina het referentiepunt van de wijnbouw van het Piceno gebied, maar ook voor de productie van hoogwaardige extra vergine olijfolie tegen een zeer betaalbare prijs. Het bedrijf werd opgericht in 1960 met als doel het maken van wijn uit de druiven van de omwonende boeren van wie het bedrijf op het grondgebied van de gemeente Castignano en buurgemeenten lagen.