Barbaresco docg - Aldo Marenco
Druivensoort: Nebbiolo 100%
Productiegebied: Neive (CN) .
Wijnbereiding: De druiven worden half oktober geoogst en gefermenteerd tussen 12 en 15 dagen. Korte tijd later wordt de wijn overgebracht naar eikenhouten vaten van Slavonië van 25 Hl. en gedurende een periode van 24 maanden gerijpt. Na veroudering, het wordt geassembleerd en gebotteld, komt later nog een paar maanden verder verfijnd op de fles vóór de verkoop.
Zeer breed en aanhoudend boeket met hints van rijp fruit, verwelkte bloemen, zoete specerijen. Met een droge, warme en strenge smaak, met zoete tannines die de rijke structuur en harmonie compleet maken complexiteit.
Bij: Vind ideale combinaties met rund en varken, gestoofd vlees, reeën en wild.
Perfect bij gerechten verrijkt met witte Alba-truffels.
BARBARESCO "Elegant, gedistingeerd en stijlvol" Een van de belangrijkste kenmerken van Barbaresco is zijn finesse en elegantie, door velen ook wel de koningin der wijnen genoemd Piemontese. De naam werd eraan gegeven door de stad Barbaresco, er zijn historische documenten die het bestaan van Barbaresco al aan het einde van de geschiedenis bevestigen 1800. Vóór deze benaming werden de Nebbiolo-druiven in dit gebied geoogst ze werden verkocht aan Barolo-producenten om te worden omgevormd tot Barolo.